Dyskusja: Czy pizzeria wyłącznie na dowóz (bez lokalu) jest dobrym pomysłem na biznes?

Możliwość komentowania Dyskusja: Czy pizzeria wyłącznie na dowóz (bez lokalu) jest dobrym pomysłem na biznes? została wyłączona 320

Dyskusja: Czy pizzeria wyłącznie na dowóz (bez lokalu) jest dobrym pomysłem na biznes?

Tomek87: Ostatnio rozmawiałem ze znajomym i doszliśmy do wniosku, że dobrym pomysłem na biznes byłoby otworzenie pizzerii z usługą dowozu za darmo do klienta. Oczywiście odpada koszt otworzenia lokalu – mieszkamy w 140 tys. mieście położonym w centrum Polski. Zastanawiamy się czy taki pomysł mógłby wypalić – lokal do samej gastronomii z piecem itd. już mamy.

Chcemy zaoferować konkurencyjną cenę, dobry (kwestia względna) smak oraz bezpłatny dowóz przez całą dobę na terenie miasta + 2 kilometry poza miastem. Mamy obawy nieco w kwestii finansowania działań marketingowych, bo bez nich nie będzie zamówień – na reklamę mamy na wejście jakieś 10 tysięcy złotych. Myślicie, że jest szansa, żeby taki biznes wypalił, czy to jednak kiepski pomysł? Będziemy wdzięczni za każdy merytoryczny komentarz w tym temacie. Pozdrawiamy, Tomek87 i Gdaku_1977.

admin

View all contributions by admin

Similar articles